Annonsering på Facebook/Instagram/LinkedIn

Facebook-annonsering – visa upp dina produkter på ett lönsamt sätt

Så får du kunder som inte tänkt att köpa att köpa i alla fall

Alldeles för få googlar på dig eller dina produkter. På din webbplats är det knappt någon som signar upp på det du vill sälja. Om de bara kunde SE vad vi har och läsa lite mer skulle nog fler bli intresserade.

Tänk att det finns en lösning för detta också.

En kraftfull näve för marketing automation

Superprecis annonsering i oslagbart stora målgrupper

En effektiv annonsering på Facebook, Instagram eller LinkedIn (eller andra sociala medier för den delen, beroende på målgrupp) kan för rätt företag ge fantastiska resultat. "Funkar det verkligen att annonsera på Facebook?" är dock en rätt så vanlig fråga. Svaret på frågan är ett rungande ja (OM – ett stort OM – du vet vad du pysslar med)!

Facebook har 3 miljarder(!) aktiva användare. Och eftersom de har järnkoll på vad de här tre miljarder människorna gillar, gör och handlar kan du dessutom nå de du vill på ett extremt precist sätt. Så - potentialen är gigantisk.

Men en del riskerar i alla fall att bli besvikna. Fortsätt läsa så ser du till att du slipper att svära över dåliga annonser, och istället får kunder och tjänar faktiska pengar.

Då passar annonsering på sociala medier ditt företag

Hur får vi bättre annonsering på sociala medier om vi jobbar med Rotor?

Den kanske viktigaste insikten med annonser på sociala medier är att du inte säljer dina produkter i en enskild annons. Du säljer ett klick. Ett klick som ska leda vidare till nästa steg (och kanske flera andra steg) som ska leda till försäljning. Med det i bakhuvudet är det som funkar allra sämst:

1) annonser som ser ut som alla andras

2) annonser som saknar något som rycker tag i en (Tråkig, intetsägande bild? Text som man lika gärna kan låta bli att läsa?).

Med oss på Rotor kommer du att sluta upp med sånt. Framför allt för att det inte leder till försäljning. För att lyckas sälja in det där nästa klicket behöver du skruva din copy till en nivå där den som ser annonsen inte kan låta bli att läsa.

Vi ser alltid till att du har flera varianter på annonser på dina tänkta målgrupper. Vi ser vilka som fungerar bäst och skruvar vidare för att hitta de bästa och billigaste annonserna. Vi matchar det med nätverkens egna grymma algoritmer så att de fungerar så bra som de kan. När lyckträffen kommer (inte sällan är det en eller ett par annonser som blir guldkalven) kommer du att kunna jobba in leads på löpande band.

Men du ville ju sälja mer? Igen: du säljer inte några produkter alls med en enskild annons. Med Rotors säljsystem kan du ta dina leads och göra dem till kunder, och dessutom få koll på alla siffror på det som faktiskt leder till reda pengar. Inte bara klick, räckvidd och det som låter fint men som inte direkt gnistrar av guld.

Hur funkar annonsering på sociala medier? Läs det här.

Det där hade man ju inte velat se i slomo, säger Ali högt för sig själv. Han gör det igen – daskar till sig själv lite lätt på magen och betraktar händelseförloppet i badrumsspegeln. Det är en intressant vågrörelse som rör sig från höger sida till vänster och som fortplantar sig upp mot bröstkorgen och som mjukt oscillerar i vad som känns som en alldeles för lång sekvens. Ali spänner hoppfullt magmusklerna och han tycker sig se att något spänns åt men när han upprepar dasket kommer samma vågrörelse ännu en gång. En lång suck letar sig ut från munnen.

Tidigare på morgonen hade Ali legat kvar en stund i sängen efter att han vaknat och scrollat igenom sitt facebookflöde. De gamla polarna verkade redan vara i full gång med sina nya sunda liv. Esben kl 06.32: 1 mil traillöpning check. Niklas 07.23: Känns gött med en ordentlig genomkörare på morgonen #Gogymmet. Marco, kommentar till @Niklas 08.44: Gööööttt! Körde HIIT-pass 40 min (stark arm) (stark arm) (stark arm) #Gogymmet.

Men för hel….Ali scrollar vidare. Grattar Sanna som fyller 37, förbi renoveringsbilder, semesterbilder och några gulligt utklädda barn.

Sen fastnar ögonen på något.

Ali har en misstanke om att det faktiskt fladdrar om magen. Det vore också onekligen fint att kunna skriva ”göööött” i flödet.
”Fladdrar det om magen? Sexpack på sexti dagar. Gratis guide”.

Ali har en misstanke om att det faktiskt fladdrar om magen. Det vore också onekligen fint att kunna skriva ”göööött” i flödet.

Det kanske är dags, tänker Ali och skriver in sin mejladress i formuläret.

Det är nu Ali går till badrummet för att kolla spegeln, och för att bekräfta misstanken om att magen faktiskt fladdrade.

Fyra veckor senare har Ali fått åtta olika mejl med ett träningsprogram i varje plus dagens matmeny. Han har faktiskt kört på, sjukt najs ju. Han tittar på sig själv i badrumsspegeln. Alltså något nytt är där på magen. Eller nåt som försvunnit kanske.

Han plockar upp telefonen, öppnar upp det senaste träningsmejlet han fick och signar upp sig på erbjudandet om 15% rabatt på årskort.

I samma veva går han in på Facebook, attachar en bild på sig själv i sin nya träningströja och skriver ”Gööööttt!!! Ny kropp, here we go! #FitnessGöteborg”