SEO – Search Engine Optimization

Bygg smart innehåll för långsiktigt inflöde av kunder

Dippar inflödet av nya leads när du stänger av kampanjerna?

Du har spenderat pengar på tidsbegränsade kampanjer. Förhoppningsvis har det gått bra.

Men annonser kostar pengar. Är konkurrensen hög kanske du också spenderat en hel del. När du stänger av kampanjen blir det också som att locka brädseglare till Pite Havsbad i januari. Alla är och surfar någon annanstans. Borde det inte gå att locka till sig de som söker på webben utan att betala en massa pengar? Jodå.

En kraftfull näve för marketing automation

Svara på kundens frågor och bli belönad

Med en lyckad SEO-strategi kommer du att få ett stadigare inflöde och betala mindre för att locka människor som letar efter produkter. Inte sällan är de i köpartagen, eller så gör de research för att komma fram till vilken produkt de ska välja. Ditt företag och dina produkter kan bli en av de hetaste förslagen för dem. Det du behöver göra är att skapa webbsidor som kort och gott svarar på de frågor som ställs.

Det finns såklart en massa faktorer som påverkar hur ditt material syns på Google (din webbplats ska också funka tekniskt bra och så vidare), men det viktigaste är ändå att du faktiskt levererar det dina potentiella kunder söker efter.

Kan du gissa vilken webbplats på nätet som har bäst SEO? Det kanske inte finns något definitivt svar på frågan, men ett svar som absolut inte är fel är Wikipedia. Tänk – nästan vad du än söker på så kommer Wikipedia upp som ett förslag högt upp bland sökträffarna. Det beror framför allt på att Wikipedia faktiskt svarar på det du undrar över. Den förebilden är inte dum den. Du kanske inte ska bli en Wikipedia, men om du blir ett go-to-place för och hjälper din målgrupp när de googlar – av vem tror du att de helst handlar när det är dags?

Då passar SEO ditt företag

Rotor – mer än en seobyrå

En av de första sakerna vi gör med en ny kund är att studera de sökord som vår kunds kund använder (Det gör vi inte bara när vi börjar jobba med SEO. Sökorden ger ofta en otrolig inblick i hur kundgrupperna tänker – och annonser oavsett plattform kan dra nytta av detta.) Här finns ofta häpnadsväckande många möjligheter att ta plats. Outnyttjat utrymme som dina konkurrenter inte använder. Som bara finns där och väntar på dig.

Om vi sen tillsammans med dig tycker att SEO är the way to go ser vi först till att grundförutsättningarna finns där för organisk rankning. Sajten måste funka bra – man måste liksom se till att motorn funkar bra innan man börjar köra bilen. Sen kan man fylla på med bensin och trycka på gaspedalen. Vi identifierar lämpliga sökord och fraser och hjälper dig att fylla på med rätt innehåll på rätt plats, både för copywriters och frontendutvecklare. Har du egna copywriters eller utvecklare får de ovärdeliga tips och riktlinjer för att bli google-älsklingar. Har du inte det löser vi den biffen åt er också.

Seo-strategin kommer att ge dig leads. Men sen ser vi också till att dina leads blir kunder.

Hur funkar SEO? Läs det här.

Yasmine lutar sig tillbaka i stolen och tittar ut genom den stora glasrutan som vetter ut mot gatan. KAPOWZR! står det bokstäver i höga, exakt tillskurna, men spegelvända bokstäver.

Vad fint det blev med med loggan. Och äntligen lite luftigt i nya kontoret. KAPOWZR! hade växt med tio anställda på bara ett år. Fantastiskt men också lite galet. Samtidigt har det börjat dyka upp fler och fler frågor vid kaffeautomaten om tjänstepensioner och sånt som man knappt behövt tänka på innan. Lyxproblem men ändå.

Alltså man blir trött bara att tänka på det, yucky! Tjänstepension. Ah, tänk om någon bara kunde gå igenom det där på ett sätt som man fattar. Eller så går man bara och gömmer sig under täcket framför Billions på HBO.

Ah, tänk om någon bara kunde gå igenom det där på ett sätt som man fattar. Eller så går man bara och gömmer sig under täcket framför Billions på HBO.
Fingrarna vill gärna skriva hbomax.com men Yasmines hjärna plitar istället in ”teckna tjänstepension” i Google Chrome-listen. ”Jämför tjänstepension..”, ”…bra vilkor”, "...den bästa tjänstepensionen”. Jaha det var ju till mycket hjälp.

Men så fastnar ögonen på ”7 saker du behöver veta för att välja rätt tjänstepension för dina anställda. Den ultimata guiden”.

You’ve got me baby, tänker Yasmine och klickar på länken. Det är ett blogginlägg ser det ut som. Första punkten heter ”Därför behöver ditt företag tjänstepension”. Ok. Kanske inte det allra mest upphetsande man läst men jag fattar faktiskt grejen här, tänker Yasmine och kikar på loggan i fönstret igen.

Punkterna fortsätter en efter en att leverera svar på alla grejer som snurrat runt i skallen. Borde kanske ha sett till att ha det här tidigare… När bloggposten tar slut finns det två alternativ. ”Boka upp ett möte så hjälper vi dig att hitta rätt tjänstepension”, med ett formulär för att fylla i sin e-postadress. Yasmine väljer det andra alternativet - en länk till ytterligare en bloggartikel som heter ”De viktigaste delarna i ett paket för tjänstepensioner”.

Skönt att kunna ha lite svar vid kaffemaskinen, ha! Yasmine klickar på en tredje artikel och läser ännu mer om De Vanligaste Missarna När Man Tecknar Tjänstepension. Oj jäklar, jag har ju möte! Yasmine skriver snabbt in sin e-postadress för att prenumerera på nyhetsbrevet, klickar på ”skicka” och springer iväg mot det nyrenoverade konferensrummet med de snygga Louis Poulsen-lamporna.

Två veckor senare, när Yasmine får ett mejl från säljaren på Pehr Petersen Pension, bokar hon upp en muntlig genomgång av ett upplägg för tjänstepension som passar KAPOWZR! och bestämmer sig för att bli kund.