Marketing Automation

Slösa inte bort dem som är närmast att bli dina kunder

Kastar du kunder i soptunnan?

Du har en lista med massor av e-postadresser som du samlat in genom möten eller genom annonsering. Du står där som i en äppelodling, redo att skörda.

Det är lätt att bli besviken när det bara är några få glansiga, sötstinna frukter som landar framför dina fötter. När det här händer – att kunderna inte konverterar –  är det en ganska vanlig reaktion att annonsera mer. In med mer leads så löser det sig!

Men om du hade kollat upp i äppelträden hade du sett att de flesta äpplen fortfarande är stenhårda kart som inte mognat än. Försvinnande få äppelodlare ser det här och tänker att "nu planterar jag fler träd!!!". Nä. De gödslar, beskär och ansar.

För här finns det godsaker att hämta. Du kan också få dina kunder att mogna.

En kraftfull näve för marketing automation

Låt kunderna strömma in utan dyr annonsering

Med Marketing Automation – konsten att mejla, sms:a, messa potentiella kunder med rätt budskap vid rätt tillfälle –  kan du se till att inte lämna en jädra massa pengar på bordet.

Du kan ta vara på de som redan räckt upp handen och ropat "ja" när du frågat om de är intresserade. Och det utan att lägga massor med pengar på annonsering (för vad är det som säger att de du annonserar mot denna gång inte hamnar i samma icke-köparläge som det förra gänget du annonserade mot?).

Dessutom kan du här se till att inte glömma bort de som allra troligast kommer att köpa mer av dig – dina befintliga kunder.

Då passar marketing automation ditt företag

OK. OK. Men hur jobbar ni på Rotor med Marketing Automation då?

För det första ska vi ärligt säga att man kan bli lite förskräckt över hur många företag som glömmer bort att bearbeta dem som redan är "inne". Man har redan tumme med en hel folkhop som man är beredd att skicka i tunnan utan att lyfta ett finger.

Det är lika dumt som det låter. Visst är det ändå fint att du inte behöver göra samma misstag?

Vårt säljsystem är en utarbetad metod även för Marketing Automation. Förutom att du kan få en utvärdering av eventuella befintliga insatser, och potentialen i nya, kan du här se fram emot nya kundflöden (funnels) för att leda kunderna rätt.

Mailchimp? HubSpot? Vad ska vi använda? Du får hjälp att definiera erbjudanden och serier av värdefulla mejl/sms/meddelenden som leder till ökad kundanskaffning.

Behöver du dessutom hjälp att skriva, skapa, distribuera och följa upp rent tekniskt får du hjälp av våra mest drillade experter på copywriting, form, front end development, spårning mm.

Hur funkar Marketing Automation? Läs det här.

Marcus står i köksfönstret och tittar ut. Syrenerna vid uppfarten har börjat få knoppar. Gräsmattan ser ut som en fotbollsplan i Bulgarien -82 men så är det ju varje år.

Men termometern har börjat studsa upp över tian allt oftare och Marcus ansikte slappnar av i solen som bränner in igenom fönstret. Snart är det dags att börja påta. Fingrarna längtar efter att få känna jorden, näsan längtar efter doft.

Redan i höstas började han planera för sin nya Dahlia-oas. Supertrendigt med Dahlior, och så vansinnigt vackert! Ett gäng snygga pallkragar och de där högresta pamparna till blommor i olika storlek och kulör.

Han plockar upp mobilen för att skriva in shoppinglistan: 4 st pallkragar, 20 säckar av lämplig jordsort, 16 Dahliaknölar, nya trädgårdshandskar. I förbifarten, när mobilen ändå ligger i handen, hoppar han in i mejlboxen, så där som man gör nästan utan att tänka.

Och se där! "Så får du den vackraste Dahliarabatten (kanonerbjudande)" står det i ämnesraden på ett av mejlen.

Lite creepy! Fan lyssnar de på mig, tänker Marcus men öppnar mejlet snabbare än det går att säga blomster.

Lite creepy! Fan lyss­nar de på mig, tänker Marcus men öppnar mejlet snabb­are än det går att säga blomster.
Mejlet kommer från en av trädgårdshandlarna i stan.

Just nu verkar det vara ett erbjudande på både pallkragar och jord. De tipsar också om att förodla knölarna i påsar inomhus, och det kan man göra redan nu. Perfekt. Det tar två minuter innan Marcus sitter på väg i bilen till trädgårdshandlaren.

Berättelsen om Marcus biltur till trädgårdshandlaren börjar egentligen mycket tidigare än så här. Men det tänker inte han på.

Redan i höstas fick han sin Dahliaidé genom ett mejl från samma handlare, där det skrevs om det hetaste inom trädgårdsdesign. Sin mejladress hade han lämnat till dem ännu tidigare, när han ville ladda ner en smart rabattmall som man kunde få som en pdf.

I ett annat av mejlen stod det om hur mångsidiga och användbara pallkragar var, och dessutom fanns en liten jordguide för att hjälpa till att välja rätt jord till rätt växter.

Allt detta har han troligen glömt bort. Men idén, den är kvar. Så när erbjudandet kommer blir det nästan obehagligt träffsäkert.